Badminton

Wat is badminton en hoe is het ontstaan?


Badminton is een rachetsport die wordt gespeeld met rackets om een shuttle over een net te slaan. Punten worden gescoord door met het racket de shuttle te slaan en deze op de helft van het veld van de tegenstander te laten landen.

Elke partij mag de shuttle maar één keer raken voordat deze over het net gaat. Het punt wordt gescoord op het moment dat de shuttle de grond raakt, in het net blijft hangen, op een balk aan het plafond blijft liggen of gevangen wordt door een speler dan wel toeschouwer…

Badminton is de snelste racketsport in de wereld en kan gespeeld worden door jong en oud en op alle niveaus. Wij spelen dus zelf alleen maar recreatief, maar een aantal van ons hebben ook competitie gespeeld in het verleden.

Fun fact: De snelst gemeten slag binnen badminton is gemeten op 493 km/h door Tan Boon Heong (Maleisië)

Fun Fact 2: Deze snelheden zullen door ons niet gehaald worden

En toch heeft Badminton erg het imago van een simpele buitenactiviteit of “camping” badminton. Lang niet iedereen heeft door hoe snel het kan zijn qua slag en beweging en hoe belangrijk reactievermogen en tactiek is.

“Easy to learn, difficult to master” is zeker van toepassing.

Wij focussen ons op een goede basis en zullen dan steeds een beetje beter worden door ervaring, maar bovenal plezier in het spel blijven houden.